Приказни богатства и апартаменти в руската Дума

През 2018 г. депутатите са натрупали общ доход в размер на повече от 2,236 млрд. рубли

Приказни богатства и апартаменти в руската Дума | StandartNews.com

Най-богатият депутат в руската Дума, по подадените за 2018 г. декларации, е Григорий Аникеев (на снимката), заработил повече от 2,3 милиона рубли, съобщава РИА Новости. Но тази сума е нищожна в сравнение със спечелените от него 4,3 млрд. рубли през предходната 2017 г., показват данните, които вече са публикувани и на официалния сайт на долната камара на парламента.

Поместеното на сайта свидетелства, че през 2018 г. депутатите са натрупали общ доход в размер на повече от 2,236 млрд. рубли.

Интерес представлява и фактът, че лидерът на комунистическата партия Генадий Зюганов е инкасирал най-много доходи в сравнение с другите водачи на парламентарни групи. Той е декларирал и собственост върху 7 апартамента, което е доста повече от закупените от български депутати и представители на изпълнителната власт, коментират наши медии.

Споменатият вече Аникеев представлява Владимирска област в парламент, член е на комисията по развитие на гражданското общество, по въпросите на обществените и религиозни сдружения. Той регистрира над 4,3 милиарда рубли приходи за 2017 г.

На второ място по доходи сред депутатите се оказва членът на комисията по въпросите на националностите Николай Борцов, чиито пари са почти 1 милиард рубли (988,5 милиона).

Сред деклариралите най-високи доходи са и членовете на комисията по бюджет и данъци Леонид Симановски с 424 млн. рубли и Владислав Резник, чиито доход е достигнал 409,7 милиона рубли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай