Пригожин се обърна срещу своите, в Русия започна акция срещу него

В Москва е засилена охраната на държавните институции и обектите на транспортната инфраструктура

Пригожин се обърна срещу своите, в Русия започна акция срещу него | StandartNews.com

Следственият комитет на Федералната служба за сигурност на Русия обвини основателя на наемническата групировка “Вагнер” Евгений Пригожин в призиви към въоръжен метеж и започна наказателно производство срещу него.

В Москва е засилена охраната на държавните институции и обектите на транспортната инфраструктура. Под тревога са вдигнати специалните части на полицията ОМОН и Специалният отряд за бързо реагиране на Националната гвардия, предава БНР.

От Федералната служба за сигурност призоваха наемниците от “Вагнер”“да не правят непоправими грешки, да прекратят силовите действия срещу руския народ, да не изпълняват предателските заповеди на Пригожин и да предприемат мерки за задържането му”. Самият Пригожин обяви, че неговите бойци се намират в град Ростов в Южна Русия и че са свалили боен хеликоптер на руската армия, който ги е обстрелвал.

"Няма да могат да ни унищожат. Имаме цели. Всички сме готови да умрем. Всичките 25 000, а след това още 25 000. Защото умираме за родината. Умираме за руския народ", каза досега смятаният за близък до режима на Путин.

Вчера Пригожин обвини руската армия, че по заповед на началника на генералния щаб Валерий Герасимов е нанесла ракетно-артилерийски удари по тиловите лагери на “Вагнер”. Министерството на отбраната и Федералната служба за сигурност опровергаха твърденията на Пригожин и ги определиха като провокация. За новините от Москва.

От Москва заявиха, че Киев се възползва от провокацията на Евгений Пригожин и струпва бойни части за настъпление в тактическото направление на Бахмут.

Русия е подложила и тази нощ на ракетни атаки украинската столица Киев, според украински източници. От руска страна се съобщава, че украинската армия струпва бойни части за настъпление около Бахмут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай