Премиерът на Украйна подаде оставка

Премиерът на Украйна подаде оставка | StandartNews.com

Киев. Премиерът на Украйна Микола Азаров е подал оставка. Това съобщи РИА Новости.

Съобщение на официалния сайт на украинското правителство потвърждава информацията.

„Конфликтната ситуация в страната застрашава икономическото и социално развитие на Украйна и носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин", пише в изявлението на Азаров, цитирано от "Фокус". В него той допълва, че е взел решение да връчи оставката си на президента Виктор Янукович, за да има допълнителни възможности за обществено-политически компромис в страната.

По време на конфронтацията правителството е направило всичко възможно, за да не се допуснат кръвопролития, ескалация на насилието и нарушения на правата на гражданите, категоричен е Азаров.

Днес няма да се обсъжда въпросът за въвеждане на извънредно положение в страната, заяви председателят на парламента Володимир Рибак, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Микола Азаров, който е на 66 г., бе назначен от Янукович след президентските избори през 2010 г. Тогава той насочи усилията си към силно задлъжнялата икономика на Украйна, запазване на националната валута и отказвайки натиска на Международния валутен фонд за повишаване на цените на природния газ у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай