Последните думи от боинга: Всичко е наред. Лека нощ

Последните думи от боинга: Всичко е наред. Лека нощ | StandartNews.com

"Всичко е наред. Лека нощ. Прието!". Това е последното радиосъобщение, изпратено от самолета на Малайзийските авиолинии до контролната кула, преди да изчезне от радарите над Южнокитайско море. Информацията съобщи малайзийският посланик в Китай на среща с близки на китайските пътници.

 

Думите били произнесени от единия пилот, преди машината да навлезе във виетнамското въздушно пространство, уточни посланик Искандар Сарудин. Притиснат от семействата да даде отговори на множество въпроси, свързани с мистериозното изчезване на самолета и петдневните безплодни издирвания, той заяви, че "не е дошъл моментът" да се разкрие информацията, изпратена от военните на гражданските власти. В отговор на това бе замерян с бутилки вода от китайците. Посланикът също така защити екипа, след като австралийска телевизия обвини втория пилот, 27-годишния Фарик Абдул Хамид, че нарушил правилата на гражданската авиация през 2011 г., като пуснал две млади южноафриканки в кокпита.

 

Издирването, в което участват вече 11 страни, бе разширено днес. Спасителни екипи ще бъдат изпратени в Андаманско море, разположено на няколко стотици километра на северозапад от мястото, откъдето самолетът е подал сигнал за последен път. Опровергана бе информацията, че изчезналият боинг се отклонил на стотици километри от курса си и бил засечен от радар над Малакския пролив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай