Последни часове живот! Свършва кислородът в изчезналата подводница

Петимата души на борда на "Титан" разполагат с кислород до 14:00 часа българско време

Последни часове живот! Свършва кислородът в изчезналата подводница | StandartNews.com

И днес продължава издирването на подводния апарат "Титан" в Атлантическия океан. Спасителните екипи са чули още почуквания.

Разширена е площта на издирвателната операция. Претърсването се извършва на територия два пъти по-голяма от тази на американския щат Кънектикът, а дълбочината на океана е 4 километра, предаде БНТ.

Петимата души на борда на "Титан" разполагат с кислород до 14:00 часа българско време, а ръководителите на издирвателната операция заявиха, че все още целта е локализиране и спасяване на човешки животи.

Оставащото количество кислород зависи от редица фактори, включително състоянието на батискафа и наличието на енергия.

Дори да бъде открит изваждането му би било изключително трудно заради голямата дълбочина. Останките на "Титаник" са на 3810 метра под морското равнище.

Към операцията се присъединява френски подводен робот, способен да се спусне на дълбочина 6000 метра. Той разполага с дистанционно управляеми манипулатори, способни да режат въжета.

"Мобилизираното оборудване е най-усъвършенстваното в света. Трябва да не губим надежда. Все още има животоподдържащи условия и ще храним надежда до последния миг", заяви Шон Лийт, представител на канадска компания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай