Поредна седмица на стачки в гръцките университети

Поредна седмица на стачки в гръцките университети | StandartNews.com

Атина. Администрацията в гръцките университети стачкува вече трета седмица. Очаква се към демонстрантите да се въведе гражданска мобилизация, съобщава БНР. Голяма част от факултетите са под студентска окупация.

Много родители се опасяват, че в университетите ще бъде обявена нулева година. Днес най-вероятно ще бъде взето решение за хилядите студенти, които не ходят на лекции заради стачката на служителите от администрацията.

Студентите от Атинския национален университет и Техническия университет нямат нито един учебен ден. Други висши учебни заведения не са имали учебна дейност в част от факултетите от септември.

Министърът на образованието заяви, че ще приложи цялата строгост на закона към служителите,а ко днес те не прекратят стачните си действия. Най-вероятно премиера Андонис Самарас ще въведе гражданска мобилизация на стачкуващите. От своя страна опозицията, която до момента подкрепяше бунта на служителите, ги призова да спрат окупацията на университети и да пуснат студентите на лекции.

Протестите на служителите бяха предизвикани заради желание на правителството да съкрати част от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай