Полицията на брюкселските летища плаши със стачка

Полицията на брюкселските летища плаши със стачка | StandartNews.com

Служителите на реда, отговарящи за летищата в белгийската столица, настояват за по-сериозни мерки за охрана. В противен случай те ще излязат на стачка, предаде БНР. Предупреждението за стачни действия е отправено още на 18-и март в деня, когато е арестуван парижкият атентатор Салах Абделслам.

"Трагичните събития на 22 март доказаха, че нашите опасения са били верни", заяви председателят на фламандския клон на полицейския синдикат на служителите Ален Петерс.

Полицаите, които работят на летището в "Завентем", станало обект на терористично нападение на 22 март, настояват всички пътници да се проверяват, преди да влизат във временната инфраструктура, която замества взривения терминал и представлява голяма шатра. Освен това те предлагат да не се допуска паркирането на превозни средства на разстояние 100 метра от терминала.

Към момента няма коментар от федералното Министерство на вътрешните работи относно заплахата за стачка.

Фирмата-оператор на летището обеща да бъдат възстановени гражданските полети от Брюксел най-рано във вторник, без да потвърждава категорично тази дата. До тогава са инсталирани временни гишета за регистрация на заминаващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай