Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Сао Пауло

Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти в Сао Пауло | StandartNews.com

Сао Пауло. Бразилските полицаи са използвали сълзотворен газ срещу протестиращите в Сао Пауло, три дни преди първия мач на Световното първенство по футбол, който ще се състои в града.

Протестиращите бяха блокирали от понеделник сутрин централна улица във финансовата столица на страната. Те започнаха да палят контейнери за смет и това наложи намесата на полицията.

Работещите в метрото на Сао Пауло игнорираха решението на съда от неделя и продължиха стачката си, която заплашва да предизвика хаос в трафика по време на откриващия мач в надпреварата за световната купа по футбол. Решението за продължаване на стачката бе взето часове след като съдът я определи като незаконна и наложи глоба в размер на 222 000 долара за всеки ден, в който метрополитенът не работи, напомня АФП.

Стачните действия вече предизвикаха огромни задръствания в многомилионния град, докато новият стадион в града се готви да приеме повече от 60 000 фенове за мача между Бразилия и Хърватия в четвъртък, 12 юни.

Още вчера стачкуващите от метрото на Сао Пауло заплашиха с безредици. "Докато имаме сили, стачката ще продължи и е възможно тя да трае до световното първенство", каза за АФП говорителят на стачкуващите служители Роджерио Малакиас.

На заседание в стачкуващия Сао Пауло членовете на Изпълнителния комитет на ФИФА изразиха "своята подкрепа" на Бразилия и са убедени, че Бразилия ще организира "голям Мондиал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай