Полицейски час в 31 окръга на Турция

Полицейският час няма да важи за участващи в погребения на роднини от първа линия и за дарителите на кръв за турския Червен полумесец

Полицейски час в 31 окръга на Турция | StandartNews.com

От полунощ за два дни в 31 окръга на Турция е в сила полицейски час. Той е въведен с цел намаляване на разпространяването на новия коронавирус, съобщава Анадолската агенция. Малко преди полицейският час да влезе в сила, гражданите се втурнаха да пазаруват в супермаркети и пекарни.

Полицейският час обаче няма да важи за участващи в погребения на роднини от първа линия, както и за тези, които даряват кръв за турския Червен полумесец.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу призова гражданите да запазят спокойствие и ги предупреди да не купуват панически, подчертавайки, че забраната за излизане от дома изтича в неделя в полунощ. Това е нормален полицейски час и е една от мерките, предприети за спиране на разпространяването на коронавируса, каза той.

Турската страна потвърди 98 нови смъртни случая от коронавируса в петък, с което броят им се увеличи до 1006, отбелязва Анадолската агенция. Броят на потвърдените случаи се покачи на 47 029, като 2423 пациенти се възстановяват и са изписани от болници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай