Похвалиха усилията на Ердоган, експерт го обяви за велик лидер

Според него критиките, които се отправят към турския президент, са неоснователни

Похвалиха усилията на Ердоган, експерт го обяви за велик лидер | StandartNews.com

Турският президент Ердоган ще използва всички възможни механизми, за да помогне на своите сънародници, но и да се утвърди като лидер на страната си и от гледна точка на предстоящите избори, които идват един месец след българските. От политическа гледна точка бедствието в Турция показва доколко Ердоган продължава да е силният човек в Турция и доколко успява да се справи с тази огромна криза. Подхожда адекватно в момента, агресивен е в желанието да се справи с тази катастрофа. това коментира в интервю за БНТ Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Според него критиките, които се отправят към турския президент, са неоснователни.

"Имаше много важно негово изказване, че нито един турски гражданин, който в момента е без жилище, няма да остане без жилище и ще получи помощ. Представете си тази голяма държава, която въпреки това е добре структурирана, се изправя пред чудовищно земетресение и огромни щети - 13 000 сгради са се срутили. Така че в началото реакцията по отношение на организацията е възможно да е била леко закъсняла, но много бързо впоследствие се е активирала", допълни Милен Керемедчиев.

По думите му заради много опити за преврат, заради ситуацията с кюрдите, от гледна точка на вътрешната сигурност, Турция има една много добре структурирана система за сигурност и превенция, затова и всички служби са се активирали много бързо.

"Ситуацията в Сирия ще бъде много по-дълго време неконтролируема, отколкото това, което става в Турция", каза още Керемедчиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай