Почина руски журналист, ранен край Луганск

Почина руски журналист, ранен край Луганск | StandartNews.com

Луганск. В болница е починал репортерът на руския държавен медиен холдинг ВГТРК, който беше ранен при минометен обстрел при село Мирний край Луганск, съобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на главния лекар на Първа областна болница в Луганск.

По-рано от холдинга беше съобщено, че журналистът Игор Корнелюк е бил тежко ранен и се намира в местната болница, откъдето уточниха, че работилият с него оператор на телевизията е жив.

Късно снощи край града започнаха тежки боеве. Натам се е била насочила колона от украинска бронирана техника, но тя е била спряна от огъня на "опълченци".

Друг руски журналист, който вчера бе пуснат на свобода след задържане в Украйна, е със спукано тъпанче на лявото ухо, вследствие на удар, предаде ИТАР-ТАСС. Евгений Давидов, кореспондент на телевизията на руските въоръжени сили "Звезда", разказва, че не може да чува с това ухо и е загубил слуха си след удар по време на разпит.

По телата на на журналиста и съпътствалия го оператор има множество хематоми, вследствие на нанесен побой. Давидов и Конашенков освен това били изпаднали в силен стрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай