Пълна лудост! С какво заплаши шефът на "Роскосмос"

МКС дао поднел върху хората на Земята

Пълна лудост! С какво заплаши шефът на "Роскосмос" | StandartNews.com

Шефът на Роскосмос Дмийтрий Рогозин е един от най-върлите привърженици на Владимир Путин.

Роскосмос изпраща писмени искания за "премахване на незаконните санкции" до партньорските агенции на Международната космическа станция (МКС), каза Дмитрий Рогозин, ръководител на Роскосмос, предаде РИА Новости.

„Държавната корпорация за космическа дейност Роскосмос изпраща писмени призиви до партньорите в Международната космическа станция – ръководството на Националното управление по аеронавтика и космическо пространство (NASA), Канадската космическа агенция (Canadian Space Agency, CSA) и Европейските космически агенции (ESA) и др. с искане за премахване на незаконните санкции от нашите предприятия“, се казва в Telegram канала на Рогозин.

Той илюстрира съобщението с карта, съставена от американски астрономи, която показва възможните зони за падане на МКС в случай на неконтролирано излизане от орбита.

"Това само показва, че унищожаването на МКС представлява най-малка опасност за Русия. Но населението на други страни трябва да се замислят за цената на санкциите, които са започнали срещу Роскосмос. Тя е по-висока от цената на маниакално разрушаваното от Запада международно космическо сътрудничество“, каза Рогозин.

По-рано той припомни, че Роскосмос отговаря не само за насочването на МКС и за предпазването ѝ от опасни сблъсъци, но и за доставката на гориво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай