Пилотът на боинга откачил от развод

Пилотът на боинга откачил от развод | StandartNews.com

Уелингтън. Пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет с 239 пътници и екипаж на борда бил депресиран, защото съпругата му искала да го напусне. Това разказа негов приятел пред "Ню Зиланд хералд".

Той добави, че Захари Ахмад Шах не бил в състояние да лети и предупредил, че е много вероятно нито пътниците, нито екипажът да "разберат точно какво се случва, докато не стане прекалено късно". Пилотът имал нова приятелка, но въпреки това бил смазан, когато съпругата му решила да го напусне.

Новите разкрития последваха твърдения, че самолетът може да се е изкачил на височина 13 106 - 13 716 м, малко след последната връзка между пилота и диспечерите. Машината била проследена да лети на тази височина 23 мин, преди да се спусне. Кислородът вероятно се е изчерпал след 12 мин в декомпресирания салон и пътниците са загубили съзнание, казва източник от авиоиндустрията. На тази височина са достатъчни минути за хипоксия (недостиг на кислород), ако някой ръчно декомпресира салона.

Кислородните маски може и да са се спуснали, но те осигуряват кислород само за 5 до 10 мин.

Малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн съобщи, че нови сателитни кадри показват над 100 предмета в южната част на Индийския океан, които може да са отломки от изчезналия самолет. На пресконференция в Куала Лумпур той подчерта, че снимките са направени от френски спътник и датират от 23 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай