Песков: Зеленски преряза сърцето на Путин и ветераните

Изявлението на президента на Украйна относно еднаквата отговорност на Русия и нацистка Германия за Втората световна война беше огромна грешка, заявиха от Кремъл

Песков: Зеленски преряза сърцето на Путин и ветераните | StandartNews.com

Изявлението на президента на Украйна Владимир Зеленски относно еднаквата отговорност на Русия и нацистка Германия за Втората световна война беше огромна грешка и силно обиди руския лидер Владимир Путин. Това заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, цитиран от Московски Комсомолец с позоваване на ВГТРК.

Песков отбеляза, че подобна грешка е допусната точно в годината на 75-годишнината от победата във Втората световна война. Това, според него, "силно е прерязало сърцето" не само на президента, но и на ветераните от всички страни от бившия СССР.

По-рано, по време на работно посещение в Полша, Владимир Зеленски заяви, че нацистка Германия и СССР са еднакво виновни за отприщването на Втората световна война. Президентът добави, че Полша е първата, която е почувствала „сговора на тоталитарните режими“. Кремъл отбеляза, че ръководителят на украинската държава е солидарен с гледната точка на полското ръководство, която Москва смята за погрешна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай