Пералня за пищов във Венецуела

Пералня за пищов във Венецуела | StandartNews.com

Гражданите в силно засегната от икономическа криза Венецуела могат да се снабдят с дефицитни електроуреди, ако върнат оръжия, които притежават, обяви лявото правителство. Вътрешният министър Нестор Реверол съобщи, че в рамките на схемата вече 1130 венецуелци са предали оръжие, за да получат телевизор, микровълнова печка, пералня, фризер или таблет.

"Ще ти дадем телевизор. Благодаря ти, братко, че участваш в този велик ден на разоръжаване", каза министърът на сънародник и му стисна ръката на организирано от властите събитие в столицата Каракас. Пистолети, пушки, карабини и друго огнестрелно оръжие бяха струпани и церемониално смачкани в хидравлична преса.

Влошаващата се икономическа криза предизвика недостиг на основни храни и стоки от първа необходимост, което доведе до бунтове и плячкосване. Това задълбочи несигурността в страната, която вече достигна върхови нива по брой убийства на глава от населението: 58 на 100 000. Според правителството, тази година властите са унищожили 18 294 оръжия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай