Пепел пада от небето. Ще евакуират ли в Мармарис и Бодрум?

Пламъци продължават, десетки самолети сипят вода

Пепел пада от небето. Ще евакуират ли в Мармарис и Бодрум? | StandartNews.com

Пожарите в Турция вилнеят около най-популярните курорти - Анталия, където е пълно с туристи.

Една украйка написа в мрежата, че е видяла пламъци по стените на хотела, в който спи - Мунамар, който се намира в Мармарис.

Снощи видях пламъци, а днес на улицата миризмата на дим беше навсякъде, пламъците бяха още по-големи, от небето пада пепел, твърди Алина Федяй, която е на почивка в Сиде.

Според нея всички са с маски, но не заради коронавирус, а от дима. Твърди, че пламъците са се разгорели заради силния вятър.

Десетки самолети и хеликоптери пръскат с вода местата с пожари.

Много от туристите си стоят по хотелите, защото по улиците е адски горещо.Храната обаче си върви, басейните са пълни, само от време на време токът спира, но навсякъде има генератори, обяснява друг украинец, който е един от 750 000 си сънародници, посетили Турция от началото на годината.

В района на Анталия вече има три жертви, но губернатора твърди, че курортната зона не е пострадала. Затова и евакуация не се предвижда.

В същото време CNN Turk обяви, че туристи от две вили и четири хотели в Мармарис вече са евакуирани. Предстои евакуация и в Бодрум.

Туроператорите съветват тези, които заминават за там да държат непрекъсната връзка с тях, за да знаят актуалната обстановка.

Засега ситуаяцията е нестабилна, но очакваме в скоро време да се ликвидира огъня и обстановката да се стабилизира, казват туристическите агенции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай