Папата: Корупцията ще докара библейски потоп!

Светият е възмутен от несправедливостите в света

Папата: Корупцията ще докара библейски потоп! | StandartNews.com

Папа Франциск предупреди, че човечеството е изправено пред второ голямо наводнение, причинено от изменението на климата, освен ако лидерите не предприемат действия за коригиране на корупцията и несправедливостта, съобщава „Дейли Мейл”, цитиран от БГНЕС.

84-годишният понтифик каза, че в историята за големия потоп в Библията Бог използва гнева си, за да накаже несправедливостта и да „почисти“ света.

След това той добави, че човечеството е изправено пред поредния „голям потоп, може би поради повишаване на температурата и топенето на ледниците.

Франциск също така призовава световните лидери към „предпазливост“, като казва, че ролята на правителствата е да „спрат и да помислят“, преди да действат прибързано. Благоразумието, казва той, върви ръка за ръка със „съчувствие, съпричастност към ситуациите, хората, света [и неговите] проблеми“.

Той също така призовава за търпение във вярата, като каза, че е естествена част от вярата за християните да се съмнява в своята вяра и в Бог.

Но истински верните, каза той, упорстват във вярванията си въпреки съмненията си и в крайна сметка са възнаградени. Докато обсъжда справедливостта, Франциск изтъкна примера с библейския потоп, който унищожава света, с изключение на Ной - който е смятан за достатъчно добродетелен, за да оцелее.

„Божият гняв е срещу несправедливостта, срещу Сатана“, казва папата. „Той е насочен срещу злото, не това, което произтича от човешката слабост, а злото на сатанинското вдъхновение: корупцията, породена от Сатаната, зад която вървят самотни мъже, самотни жени, цели общества.” „Божият гняв има за цел да донесе справедливост, да„ почисти “.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай