Папата и мигрантите. Ето за какво призова Франциск

Борбата за правата на жените трябва да се води постоянно, каза папата

Папата и мигрантите. Ето за какво призова Франциск | StandartNews.com

Папа Франциск призова за сътрудничество в рамките на Европейския съюз по отношение на приемането на мигрантите, пристигащи през Средиземно море, съобщи БТА.

"Европейският съюз трябва да приеме политика на сътрудничество и помощ в това отношение", подчерта Франциск на пресконференция по време на полета, с който се завърна в Рим от визитата си в Бахрейн. "Кипър, Гърция, Италия и Испания не могат да бъдат оставени да се справят с всички мигранти", предупреди той.

Папата призова мигрантите да бъдат приемани, подпомагани, насърчавани и интегрирани. Без "тези четири стъпки, работата с мигрантите не може да бъде добра", заяви роденият в Аржентина духовник, който вече нарече Средиземно море "най-голямото гробище в света".

В отговор на въпрос за протестите в Иран папата заяви, че борбата за правата на жените трябва да се води постоянно, отбелязва Ройтерс.

"Трябва да продължим да се борим за това, защото жените са дар. Бог не е създал човека и след това му е дал кученце, с което да си играе. Той е създал две равнопоставени същества - мъжа и жената", подчерта Франциск. "Общество, което не е способно да позволява на жените да играят по-важни роли, не се движи напред", предупреди главата на Римокатолическата църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай