Пакистански имигранти пребиха магазинер в Солун

Не искал да плаща такса "Спокойствие"

Пакистански имигранти пребиха магазинер в Солун | StandartNews.com

Гръцката полиция арестува над 100 души, след като организирана група имигранти от Пакистан нападнаха магазинер в Солун. Нападателите искали собственикът на магазина да им плаща за охрана на обекта. След отказ да плати той е пребит с железни пръти, както и някои от клиентите.

Случаят бе заснет и излъчен от гръцката телевизия „Антена“, а коментарите са и срещу слабостта на органите да контролират хилядите нелегални имигранти в Солун. Жители на града допълват, че районът до централната гара е вече мигрантско гето, което хората се страхуват дори да доближат. Те настояват за по-строг контрол на криминалния контингент.

В отговор на случилото се полицията в Солун организира акция, в която бяха арестувани над 100 чужденци, нелегално влезли в страната. В последните дни отново се констатира увеличен приток на мигранти и бежанци през сухопътната граница с Турция въпреки засилената охрана. Увеличава се и бежанската вълна през морската граница с Турция. Бреговата охрана на остров Самос от днес използва информация от първия безпилотен дирижабъл, снабден с термокамера и радар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай