Пакистан обстрелва Иран! Започва ли нова война в региона

Пакистанското външно министерство посочва, че операцията е била "силно координирана"

Пакистан обстрелва Иран! Започва ли нова война в региона | StandartNews.com

Източник: Би Би Си

Пакистан нанесе удари на територията на Иран, предаде агенция Франс прес, като се позова на неназован служител на пакистанското разузнаване, цитирана от Ройтерс.

"Мога само да потвърдя, че нанесохме удари по антипакистански въоръжени групировки, които се намират в Иран", каза източникът и добави, че скоро пакистанските власти ще направят официално изявление.

Високопоставен представител на пакистанското разузнаване потвърди новината и пред Ройтерс, като уточни, че мишена на ударите са били белуджки радикали, намиращи се в Иран.

Същевременно иранската държавна осведомителна агенция ИРНА съобщи, че са отекнали няколко взрива в югоизточната провинция на Иран Систан и Белуджистан.

Малко по-късно пакистанското външно министерство потвърди, че пакистанските военновъздушни сили са нанесли удари на иранска земя. Посочва се, че тяхна мишена са били "укрития на терористи".

Ударите бяха извършени след иранското нападение от вторник на пакистанска земя, при което загинаха две деца в югозападната провинция Белуджистан.

Пакистанското външно министерство посочва, че операцията е била "силно координирана".

"Тази сутрин Пакистан предприе поредица силно координирани и целенасочени високоточни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан", се казва в съобщението и се допълва, че при операцията "са ликвидирани няколко терористи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
salmonelli
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи