Път на костите откриха в Сибир

Служители за започнали разследване

Път на костите откриха в Сибир | StandartNews.com

В Сибир е открит „път на костите“, където служители са започнали разследване за това как човешки череп и други останки са се появили на замръзнала магистрала край Иркутск.

Останките, които могат да са на век, са били заровени в пясък, който е бил разпръснат по местен път, за да се подобри сцеплението. Досега са открити костите на най-малко трима души, каза градски служител в Киренск пред руската държавна телевизия, добавяйки, че те може да са от руската гражданска война от 1917.

Снимки на замръзналите останки се появиха за първи път в социалните медии, където местните жители спориха дали костите са дошли от близкото гробище или от дере, за което се говори, че е използвано като масов гроб.

„Пясък с черепи и кости беше разпръснат по пътищата в Киренск“, пише Николай Труфанов, местен законодател на управляващата партия „Единна Русия“ във Facebook.

„По предварителна информация работниците на комунални услуги са взели пясък от територия в близост до гробище. Дори не мога да опиша колко е чудовищно. “ Той заяви, че се надява виновните да бъдат наказани.

По време на строителството и пътните работи в Русия се откриват човешки останки, предимно в близост до местата за битка от Втората световна война в западната част на страната. Останките на поне 10 души, за които се подозира, че са били войници на Червената армия, са открити през 2014 г. по време на строителството на местна магистрала в Курска област. През 2018 г. строителни работници в съседна Латвия откриха човешки останки, които доведоха до откриването на близо 150 тела.

Откритието в Сибир беше сравнено с известната магистрала Колима, път от 1250 мили, построен при Сталин. Магистралата е наречена „път на костите“ за изчислените 250 000 човешки живота, загубени в сградата на отдалеченото пътно платно.

Костите, открити в Киренск, са събрани и работата по пътя е спряла, съобщават руски медии. Полицията разследва местен изпълнител, заподозрян в това, че е събирал пясък от близък погребален парцел и не е успял да го инспектира, преди да го разпространи по пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай