Откриха масов гроб в Мексико до мястото, където изчезнаха 43 ученици

Откриха масов гроб в Мексико до мястото, където изчезнаха 43 ученици | StandartNews.com

Игуала. В Мексико се натъкнаха на масов гроб в покрайнините на град Игуала - на 200 км южно от столицата, където преди една седмица безследно изчезнаха 43-ма студенти, след като полицията разпръсна със стрелба протести.

Инаки Бланко, главен прокурор на южния щат Гереро, съобщи новината за зловещата находка, но от полицията все още не могат да потвърдят дали това са въпросните изчезнали студенти, тъй като предстои да се направят изследвания.

Историята на изчезналите младежи от училище близо до град Чилпансинго, столицата на щата Гереро, е от 26 септември, когато те пристигнаха с още десетки други ученици в Игуала, за да протестират и окупираха три автобуса на градския транспорт, с които да се върнат у дома.

В този момент се намесиха общински полицаи и неидентифицирани въоръжени мъже откриха огън по автобусите - на място загинаха трима ученици. За деянието бяха арестувани 22-ма полицаи, за които се твърди, че са спрели окупираните от учениците автобуси, свалили са десетки младежи и са ги откарали в неизвестна посока. Смята се, че арестуваните полицаи са имали връзка с организираната престъпност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай