Откриха големи отломки от катастрофиралия самолет на AirAsia

Откриха големи отломки от катастрофиралия самолет на AirAsia | StandartNews.com

Джакарта. Издирвателните екипи намериха две големи отломки от падналия преди седмица в Яванско море самолет на AirAsia, съобщи днес на официална пресконференция в Джакарта ръководителят на Националната спасителна и издирвателна агенция на Индонезия Бамбанг Сулистио, пише РИА Новости.

"Потвърждавам, че това са части от самолета на AirAsia, който издирвахме през цялото това време", каза той. Това става, след като зоната на издирване на самолета беше увеличена два пъти.

През изминалото денонощие броят на намерените тела на жертви достигна 30 души, предаде Би Би Си. Експертите, участващи в операцията по намирането на машината, ще започнат търсенето на черните й кутии, след като метеорологичните условия в района се подобрят.

Самолетът е летял по неразрешен график, съобщи индонезийското министерство на транспорта и допълни, че е замразило разрешителното на авиокомпанията по този маршрут.

На седмия ден от операцията районът на издирване беше разширен заради силни ветрове и течения в зоната на катастрофата. Водолaзите успяха да започнат работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай