Откриха черната кутия на запалилия се ферибот

Откриха черната кутия на запалилия се ферибот | StandartNews.com

Бриндизи. Близо една седмица след пожара на ферибота "Норман Атлантик", плавал от Гърция към Италия, спасители възобновиха претърсването му. Пожарникари и следователи се качиха на кораба, след като той беше изтеглен на буксир на италианското пристанище Бриндизи. Открита бе черната кутия, но тъй като все още не е безопасно да се влиза в помещението, от което започна пожарът, няма реален достъп до нея, предаде Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Все още не е ясно какво е преедизвикало пламъците, отнели живота на най-малко 11 души. До 19 души все още са в неизвестност. Спасителите се нуждаеха от повече от два дни, за да извадят 477 оцелели от горящия ферибот, повечето от които с хеликоптер.

Прокурорът, ръководещ разследването за причините за пожара, Джузепе Волпе се опасява, че телата на нелегални имигранти може да бъдат открити. Относно броя на намиращите се в неизвестност има 2 версии - гръцките власти заявиха, че до 19 души са в неизвестност, а Волпе каза вчера, че между 10 и 15 души са изчезналите. Капитанът, собственикът и операторът на кораба, както и тримата членове на екипажа са разследвани от италиански съд заради пожара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай