Отчаян ход на Вучич. Как ще спре трагедията в Сърбия

Който има незаконно оръжие, в срок до 1 месец доброволно да го предаде

Отчаян ход на Вучич. Как ще спре трагедията в Сърбия | StandartNews.com

Втора масова стрелба разтърси Сърбия, убити са 8 души, а 13 - ранени.Предполагаемият стрелец е задържан след мащабна полицейска операция.

Стрелбата се случва в първия ден на тридневния траур, обявен в Сърбия след като 13-годишен ученик в Белград застреля 8 свои съученици и охранителя на училището си. След днешната трагедия, сръбският президент Александър Вучич настоя за пълно разоръжаване на страната.

21-годишен син на бивш военен открива стрелба по училищен двор в село Дубона, убивайки млад полицай и неговата сестра и ранявайки няколко души, след което се насочва към съседното село Мало Орашие.

С автомат "Калашников" мъжът е стрелял по автомобил и по беседка, на която са се събрали шестима души. Всички те стават жертви на 21-годишния стрелец, предава БНТ.

Екипът на обществената телевизия разговарял с местни хора и журналисти и никой няма отговор на въпроса какъв е мотивът на мъжа, както и защо се е стигнало дотук.

Само за 72 часа са убити около 16 души в Сърбия - нещо, невиждано в мирни условия. Затова днес президентът на страната Александър Вучич се обяви за пълно разоръжаване, защото броят на притежаваните оръжия в Сърбия е невероятно голям - както на законните, така и на незаконните.

Президентът обяви, че всеки, който има незаконно оръжие, може в срок до един месец доброволно да го предаде на властите без никакви последствия. След изтичането на този месец обаче, мерките ще станат драконовски, предупреди той.

Досега Александър Вучич винаги се е обявявал публично срещу смъртното наказание, но след тези две трагедии, не изключи то да бъде върнато.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай