ОССЕ: Русия засилва контрола на границата с Украйна

ОССЕ: Русия засилва контрола на границата с Украйна | StandartNews.com

Москва. Руските гранични служби засилват контрола на границата с Украйна. Това предаде ИТАР- ТАСС, позовавайки се на информация на наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които се намират на руските гранични пунктове „Донецк" и „Гуково".

Русия е активизирала дейностите по прехвърляне на военни сили и техника в Украйна, каза от своя страна постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауърс. На заседание на Съвета за сигурност на международната организация тя обвини Москва в нарушаване на минските договорености за решаването на украинския конфликт.

Техниката и силите на руската армия се намират на територията на Русия, затова да се говори за заплаха срещу Украйна е неконструктивно. Това заяви заместникът на постоянния представител на Русия в ООН Александър Панкин, цитиран от РИА Новости.

„Оборудването и силите, с които разполагат руските въоръжени сили, се намират на територията на моята страна и не заплашват Вашата страна", уточни Панкин във връзка със струпването на руска военна техника на границата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай