Още един ранен на "Ататюрк" почина

Още един ранен на "Ататюрк" почина | StandartNews.com

Още един ранен при стрелбата и взривовете на летище "Ататюрк" е починал тази нощ от нараняванията си. Така броят на загиналите при жестокото нападение вече е 44. Близо 240 бяха ранени при терористичното нападение на три камикадзета, които до момента се свързват от разследващите с "Ислямска държава". 

Терористите вече са идентифицирани, като един от тях е познат и на родните власти. Ахмед Чатаев - разпознат като един от нападателите, взривили се на турското летище "Ататюрк", е бил арестуван преди години в България. Той е имал статут на политически бежанец и се ползвал с всички права като такъв.

Ахмед Чатаев – Едноръкият е сочен за един от организаторите на терористичното нападение в Истанбул. Той е чеченски сепаратист, като през 2011 г. е задържан у нас при опит да премине нелегално през ГКПП „Кулата" от България в Турция.

По-късно е арестуван последователно в Швеция, Украйна и Грузия за различни провинения, но всеки път е освобождаван под натиска на правозащитници, вместо да бъде екстрадиран в Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай