Още по-трудно става влизането в Гърция

Вземат се допълништелни мерки от властите

Още по-трудно става влизането в Гърция | StandartNews.com

Нови ограничения за сухопътните граници на Гърция, за да се възпрепятства разпространението на коронавируса в северната част на страната. Мобилизират частни клиники и лекари за пациенти с Covid-19. Очакваното премахване на строгите мерки от началото на декември едва ли ще се осъществи.

От днес през граничния пункт „Кулата-Промахон“ се допуска преминаване само на гърци и граждани на европейски страни. Продължава изискването за отрицателен тест за коронавирус, както и за адресен код.

Задължително на всички се прави и бърз тест на границата и в зависимост от резултата се допуска влизане в страната в часовете от 7 до 23 часа.

Ограниченията не засягат шофьорите на товарни камиони. Гръцките власти установиха влизане на сезонни работници с фалшиви отрицателни тестове за Covid-19 през границата с Албания, което доведе до още по-строга пропускателна политика през сухопътните граници.

В Северна Гърция въпреки карантината е много висока степента за заразяваме от вируса - 2000 случая само за два дни в Солун.

„Сваляне на карантината от 1-ви декември е нереално", заяви говорителят на правителството. В Солун вече мобилизираха две частни клиники за пациенти с Covid-19. Опозицията настоява за пълна мобилизация на всички частни лечебни заведения. Министърът на здравеопазването съобщи, че има готовност за мобилизация на всички лекари на частна практика в Северна Гърция.

Драма, Кавала, Пела и Лариса засега са областите с  увеличено разпространение на заразата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай