Орбан: Унгарците искат да живеят в мир

Орбан: Унгарците искат да живеят в мир | StandartNews.com

Унгарците искат да живеят в мир, да има ред и сигурност. Унгарците не желаят хаос. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан при встъпването в длъжност на нови полицаи в Будапеща, съобши БГНЕС. Обръщайки се към служителите на реда, премиерът ги предупреди, че те ще се изправят пред хора, които са измамени, сърдити и уплашени, че при тези срещи трябва да имат не само физическа издръжливост, но и сърце да разберат тези хора.

Той призова новите полицаи да защитят „Европа, Унгария и границите". Той поиска от тях да се отнасят човешки, докато безкомпромисно изпълняват законите на страната. По-рано властите в Будапеща изпратиха 868 нови полицаи по южната граница на страната със Сърбия, които трябва да помогнат за справянето с рекордния наплив от имигранти, опитващи се да влязат в ЕС.

Според Орбан властите в страната имат право да решават кой може да влиза в страната, а всички пристигащи трябва да изпълняват законите на страната. По повод влизането в сила на по-строгите мерки за нарушителите на границата Орбан каза: „Трафикантите на хора ще бъдат изправени пред наказанията, които заслужават, защото те печелят от живота на други хора.

„Новите правила, които влизат в сила от утре сутринта, ще защитят по-добре държавните граници", каза Орбан към полицаите. От 15 септември унгарските власти ще започнат да получават и обработват молби за убежище на самата граница и ще транспортират тези, които са ги подали с автобуси до лагери в другите части на страната. Тези имигранти, които отказват да сътрудничат, ще бъдат задържани на границата, а тези от тях, които пресичат незаконно, опитвайки се да избегнат полицията, ще бъдат арестувани като ги очаква евентуален затвор. Властите в Будапеща съобщиха, че са отворили нов временен приемен център в западните градове Корменд и Сентготтхард.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай