Орбан събра очите на света. Поиска повече Чък Норис

Унгарският премиер направи фурор в САЩ

Орбан събра очите на света. Поиска повече Чък Норис | StandartNews.com

Унгарският премиер Виктор Орбан направи фурор в САЩ. Той откри Конференцията за консервативно политическо действие в Далас, Тексас, със запомняща се реч. Призова американските консерватори за обединение срещу левите прогресисти, предадоха световните агенции.

Орбан беше поканен за  оратор на събитието, където се очаква да говори и бившият президент Доналд Тръмп. Унгарският премиер излезе на трибуната с вик „AWAKE NOT WOKE"; буден, а не събуден. И повтори тезата си, че прогресистите се опитват да отделят западната цивилизация от  християнските ѝ корени. Той поиска  по-голям контрол върху институциите във Вашингтон и в Брюксел предвид предстоящите междинни избори в САЩ през ноември.

Орбан разказа как страната му в сърцето на Европа се бори за християнството от 500 години, как самият той е „старомоден борец за свобода" и най-дългогодишният министър-председател в Европа, но и баща на пет деца и пет внука. И най-важното: „Аз съм лидер на страна, която ден след ден е под обсадата на прогресивните либерали“.

Просто не говорете с либералите, а правете нещо свое, иначе няма да се получи. „Това е културна война", каза унгарският премиер, подчертавайки че за него либералите имат „марксистки планове".

Противоотровата? „Трябва да възстановим живота на нашите църкви, семейства и институции", предупреди той. Унгария е „нацията на Давид срещу пробудените глобалисти", заяви Орбан.

 „Политическата левица не познава граници", казва още той и допълни, че тя искала да отдели западните цивилизации от християнските им корени.

По-малко травестити, повече Чък Норис" обобщи  Орбан политиката за сигурност на страната си и заяви, че унгарската столица Будапеща е „един от малкото големи европейски градове", в които е безопасно да се ходи по улиците през нощта. Той с гордост обяви, че Унгария е стройна държава, с ниски данъци и освобождаване от данъци на многодетните жени. „Така че, ако все още не си женен, трябва веднага да си намериш унгарска съпруга“, каза той към американските мъже пред него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай