Опасни козметични инжекции от България изловени в САЩ

Продажбата на храни и лекарства на територията на САЩ е строго регламентирана

Опасни козметични инжекции от България изловени в САЩ | StandartNews.com

Инспектори от отдела за митническа и гранична защита на САЩ конфискуваха в Синсинати, щата Охайо, десетки пратки съдържащи флакони с неодобрени инжекционни препарати за козметични процедури, от няколко държави, сред които и България, предаде БНР.

Американските гранични служители са конфискували 78 пратки с неодобрени за употреба в САЩ инжекционни козметични препарати на обща стойност над 175 000 долара, съобщиха от Агенция за контрол на храните и лекарствата. Пратките с неодобрените флакони от България, Испания, Китай и Корея са били изпращани до адреси в щатите Орегон, Южна Каролина, Ню Йорк и други места в САЩ.

"Няма начин да разберем дали тези лекарства са направени при условия на добра производствена практика и дали стерилността на тези продукти е гарантирана", каза Дан Солис, помощник-комисар на агенцията, отговарящ за вноса.

Продажбата на храни и лекарства на територията на САЩ е изключително строго регламентирана и всеки един производител и вносител трябва да бъде лицензиран от Агенцията за контрол на храните и лекарствата, като всеки продукт получава отделно одобрение за употреба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай