Олигарх предлага моловете си за борбата с вируса

Алексей Хотин, подсъдим по най-скъпото наказателно дело в Русия, изпрати апел до Путин

Олигарх предлага моловете си за борбата с вируса | StandartNews.com

Бившият собственик на банка "Югра" Алексей Хотин, известен като подсъдим по най-скъпото наказателно дело в Русия, изпрати апел до президента Владимир Путин с предложение да помогне в борбата с разпространението на коронавируса. Това съобщи „Комерсант“, като се позова на адвокат на Хотин.

В призива се казва, че Хотин предлага на властите безплатно използване на 38 негови офисни и търговски сгради с обща площ от 2,1 милиона квадратни метра за борба с коронавируса. Според банкера е възможно да се поставят болници в бизнес центровете, а при необходимост и подразделения на министерството на отбраната, руската гвардия и персонала на оперативните щабове.

Периметърът на всеки комплекс, както е отбелязано в документа, е засилен, а коридорите към входовете и изходите са оборудвани с контролно-пропускателни пунктове. Общо 100 хиляди легла могат да бъдат настанени в обектите, се казва в съобщението до президента.

Хотин е обвинен в присвояване на средства на банката "Югра" в размер на 283 милиарда рубли (близо 3,3 млрд. евро). В момента бизнесменът е под домашен арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай