Огромната грешка на Путин! Кой я посочи

Какво каза Искра Баева за руския лидер

Огромната грешка на Путин! Кой я посочи | StandartNews.com

Политолог посочи много важна стратегическа грешка на Путин.

„Не бих нарекла метежът на Пригожин сценарий. Той обаче може да помогне да се сложи край на тази война“. Това обясни пред БНР проф. Искра Баева.

„Този метеж може да покаже колко по-лоши варианти има и да върне страните на масата на преговорите. Ние погледнахме в пропастта. Надявам се това да доведе до по-трезви разсъждения за прекратяване на тази война. Всички губят от протакането й“

„Частните армии са явление, което го има навсякъде по света. То е опасно за бъдещето. Връща ни към Средновековието. Тези армии се използват от държавите, за да заобикалят международните правила. Всичко може да излезе от контрол и да се върнем към времената на диво използване на военна сила за реализиране на някакви интереси"

Путин управлява със здрава ръка в един дълъг период от време, напомни проф. Баева, но той не подготви свой наследник, подчерта тя.

„Това беше период на стабилност. Борбата за наследството на Путин може да ни върне към 90-те години. Ако руското общество не издигне авторитетни фигури, които могат да го наследят, то ни чакат тежки времена. Страхувам се, че този проблем може да даде отражения и в останалата част на света.

Путин трябваше да подготви свой наследник доста по-рано. Не виждам в обкръжението му хора, които биха върнали продемократичната посока на Русия. За целта е нужно и Западът да нормализира своите отношения“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай