Обявиха бедствено положение в Сочи

Обявиха бедствено положение в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Месеци преди началото на зимната олимпиада в руския град Сочи бе обявено бедствено положение заради проливни дъждове, предадоха световните агенции.

Според Министерството за извънредните ситуации на Русия положението се нормализира, но снимки и видеозаписи, разпространявани в интернет, показват, че по улиците се носят кални потоци.

Училищата и детските градини за затворени, а на няколко места по санаториуми и почивни станции са подготвени центрове за евакуиране на населението. Над града звучат сирените на Гражданска защита.

Площадът пред обновената централна гара е под вода, на места в града и околността има потънали до покрива автомобили.

Вода блика от стените на новите подлези, построени за олимпиадата. Градският транспорт се движи, но има участъци, където калната вода стига до стъпалата на автобусите. Има и закъсали автобуси, потопени до прозорците, а хората в тях са се качили на седалките в очакване на спасителните екипи, разказва радио "Ехото на Москва".

Бушуващите реки Сочи и Мзима разрушиха пешеходен надлез и наближават критично ниво на транспортен мост.

Властите призовават населението да не излиза с личните си автомобили и да прояви търпение до възстановяването на електричеството, спряно заради потопяването на 56 трафопоста и подстанции.

Според синоптиците лошото време ще продължи до края на деня.

Последиците от бурята се ликвидират от части на Министерството за извънредните ситуации с почти 400 машини и 1800 души, включително привлечени от съседни райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай