Обръчът се свива, бунт в Гърция

Нови ограничителни мерки са в сила в Гърция от тази сутрин до 8 март

Обръчът се свива, бунт в Гърция | StandartNews.com

Нови ограничителни мерки са в сила в Гърция от тази сутрин до 8 март. С една седмица се удължава карантината в област Атика,където ежедневно се регистрират почти половината от общия брой заразени с коронавирус и силно се разпространява новия щам.

Почти половин Гърция е с високо разпространение на коноравируса. Затворени остават магазините, козметичните салони, обучението на учениците е дистанционно.

За цялата страна е в сила забраната за напускане на района по местоживеене, излизане от дома става само при необходимост.

Удължава се задължителната карантина на 14 дни за влизащите през граничните пунктове с Албания и Северна Македония. Не се променят условията за преминаване към пристигащите от България през "Кулата -Промахон".

Сериозни загуби и неустойки обаче търпят малките фирми за товарни превози заради въведеното от гръцките власти тестване на шофьорите на камиони на граничния пункт "Кулата - Промахон". Недоволството ескалира и може да прерасне в спонтанно блокиране на движението на българска територия.

"Четири километра ги минах за 7 часа, през деня - от 8 до 10 вечерта, не минават повече от 20-30 автомобила в Гърция, товарни", каза заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Веселин Дангов, който твърди, че има дискриминационно отношение към превозвачите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай