Обрат в живота на Джокович! Започва кампания за президент

Защо Ноле прави политически изказвания и какво цели?

Обрат в живота на Джокович! Започва кампания за президент | StandartNews.com

"Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието". Тези думи на Новак Джокович вече дни наред предизвикват бурни реакции и коментари, включително Олимпийският комитет на Косово призова Международния олимпийски комитет (МОК) да започне дисциплинарно производство срещу Ноле. Вместо да свали гарда, легендарният тенисист заяви, че не се отказва от думите си, защото „е син на човек, роден в Косово”.

Защо Ноле прави политически изказвания и какво цели? Въпросът вълнува не само Сърбия и Балканите, но оказа се и цяла Европа.

Британският вестник "Индипендънт" даде своето обяснение за това. В днешния си брой вестникът посочва причината:

„Никой не харесва Джокович или поне повечето фенове на тениса. Той го знае и повярвайте ми, че не го притеснява. С действията си той се обръща към обществеността в страната си, не се интересува кой и какво говори извън Сърбия. Той вече започна кампанията си за президент и ако се кандидатира, е ясно, че противникът няма шанс. Според нас той е бъдещият президент на Сърбия. След всичко, което каза и написа за Косово, е повече от ясно какво иска да прави, след като приключи с тениса. За разлика от баща си Сърджан, който е твърд националист, Новак е много по-фин и знае какво прави“, се казва в анализа на британския вестник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай