Обрат с брата на Ружа Игнатова

Ето какво следва за Константин

Обрат с брата на Ружа Игнатова | StandartNews.com

Братът на Ружа Игнатова - Константин, може да се завърне съвсем скоро в България, за да изтърпи наказанието си тук, а не САЩ. Това каза адвокат, който движи случая на брата на Криптокралицата в САЩ. Той пожела името му засега да остане в анонимност, пише „България Днес“.

"В момента се работи по въпроса за връщането на Константин Игнатов в България, за да излежи присъдата си у нас. Остава само американците да разрешат това да се случи, но се очаква отговорът им да е положителен. Това ще стане, след като съдия Едгардо Рамос от  Южния окръжен съд на Ню Йорк прочете окончателно  присъдата на Константин на 2 ноември, пояснява източникът.

"Относно Ружа Игнатова нямаме информация за нея от доста време. Знам само, че преди да изчезне, е упълномощила свои близки, които да се занимават с нещата й", допълва защитникът на Константин.

Братът на Ружа беше арестуван на 6 март 2019 г. на международното летище в Лос Анджелис. Константин е обвинен в електронни измами с ценни книжа и престъпления за пране на пари. В резултат най-голямата измамна схема в света, както смятат някои експерти, OneCoin завлича стотици хиляди жертви с милиарди по целия свят.

В последствие измамника се пречупи и започна да издава подробности за цялата схема, включително и сестра си Ружа. Показанията на Константин помогнаха в залавянето на други членове на международната престъпна мрежа. Това от своя страна изигра голяма роля Константин да отърве 90-годишната присъда, която щеше да получи.

В момента той е в ареста, след като през 2019 година му беше отказана гаранция. Само преди месец присъдата на брата на Ружа отново бе отложена. Заповедта беше издадена малко след като Министерството на правосъдието поискало съда да отложи датата на произнасяне на присъда, тъй като сътрудничеството на обвиняемия все още не е приключило. Към момента братът на Ружа няма присъда, а самата тя е в неизвестност от 2017 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай