Обрат! Песков проговори за зърнената сделка

Той коментира и заплахите за украински саботаж на Запорожката АЕЦ

Обрат! Песков проговори за зърнената сделка | StandartNews.com

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че все още няма окончателно решение по въпроса за удължаването на зърнената сделка, предаде Ройтерс. 

"Не сме обявили решението си, ще го оповестим своевременно, все още има време", каза Песков пред журналисти. 

Русия многократно заяви, че е песимистично настроена към перспективите за обновяване на споразумението след 17 юли заради спънките пред износа на нейно собствено зърно и торове. 

Запитан дали е вярна информацията, разпространена от в. "Файненшъл таймс", че китайският лидер Си Цзинпин лично е предупредил Владимир Путин да не използва ядрено оръжие в Украйна, Песков отговори: "Не мога да потвърдя това. Мога само да ви кажа, че в края на важната визита на председателя Си в Москва беше предоставена достатъчно много информация и бяха направени изявления за медиите. Същността на разговорите беше ясно очертана в документите, приети в края на съвместното  изявление. Така че е има достатъчно много информация. А всичко останало е измислица".

Песков коментира и заплахите за украински саботаж на Запорожката АЕЦ, като посочи, че последствията от подобен акт могат да бъдат катастрофални. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай