Обрат! Кой ще интервюира Владимир Путин

Интервюто ще се случи скоро

Обрат! Кой ще интервюира Владимир Путин | StandartNews.com

Американският консервативен журналист Тъкър Карлсън, близък до бившия президент Доналд Тръмп, съобщи, че скоро ще вземе интервю от Владимир Путин, предадоха световните агенции.

"Тук сме, за да интервюираме президента на Русия Владимир Путин", заяви американският телевизионен водещ във видеоклип, публикуван в социалната мрежа "Екс", цитиран от Франс прес.

Карлсън не уточни кога ще се осъществи интервюто. Той отбеляза, че целта на предстоящия разговор с руския президент е да даде възможност на американците да научат "колкото може повече" за гледната точка на Русия да продължаващия близо две години конфликт с Украйна, отбелязва Ройтерс.

Тъкър Карлсън заяви, че е платил всички разходи за пътуването си до Москва и интервюто с руския президент със собствени средства и не е получил пари от никого. Искаме да останем свободни и платихме за пътуването [до Москва] със собствени средства. Не сме вземали пари от никое правителство или организация", каза той във видепосланието си в "Екс", цитиран от ТАСС.

В четириминутното видео водещият излага причините, които са го накарали да поиска това интервю: "Правим го най-напред, защото това е нашата работа, ние се занимаваме с журналистика, наше задължение е да информираме хората". "Повечето американци не са информирани, те нямат представа какво се случва в този район - тук, в Русия, или на 950 км оттук - в Украйна. Те обаче трябва да знаят, защото плащат за голяма част от това", допълни той, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай