Облекчават вечерния час в Кайро

Облекчават вечерния час в Кайро | StandartNews.com

Кайро. Военното правителство в Египет реши да облекчи вечерния час, наложен преди 10 дни след бруталното потушаване на демонстрация на привържениците на "Мюсюлмански братя" в Кайро. 

За първи път в събота вечер хората трябваше да се приберат по домовете си до 21.00 ч., а не като преди до 19.00 ч., и да не излизат до 6.00 ч. сутринта, по заповед на правителството. В петък обаче вечерният час остава 19.00 ч., тъй като тогава обикновено има протести, започващи след обедната молитва. 

Облекчаването на режима бе обявено с изявление на кабинета. То идва в отговор на настояванията на гражданите и след като обстановката в Египет постепенно се нормализира. 

Властите наложиха вечерния час, когато обявиха извънредно положение на 14 август, след като полицията разруши лагерите на привържениците на сваления ислямистки президент Мохамед Мурси. 

По данни на правителството, повече от 1000 души са загинали в Египет след свалянето на Мурси от силите на армията, включително около 100 полицаи и войници. От "Мюсюлмански братя" обаче твърдят, че жертвите са много повече. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай