Обама пристигна в Германия

Обама пристигна в Германия | StandartNews.com

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна в Германия. Toй е на официално посещение заедно с канцлера Ангела Меркел. Двамата ще популяризират плановете за трансатлантическо търговско споразумение.

Президентският самолет „Еър форс уан" се приземи в северния град Хановер, където тази вечер Обама и Меркел ще открият най-голямото в света изложение на промишлени технологии, отбелязва АФП.

Сирия е транснационален проблем и изисква международна реакция, каза американският президент в интервю за BBC по-рано днес. И отправи критики към държавите, чиито парламенти не са одобрили предприемането на действия в Сирия, но все пак „искат Съединените щати да направят нещо по въпроса".

„Би било изкушаващо за много хора да вярват, че можем да „вдигнем моста", да изкопаем ров около себе си и да не се налага да се справяме в проблемите по света", каза Обама и допълни, че без сътрудничество и алианси „ние сме далеч по–слаби и не можем да разрешим тези проблеми", отбеляза той.

Стандарт Нюз припомня, че двудневната визита на американския президент започна от Хановер, където беше посрещнат от министър-председателя на провинция Долна Саксония Щефан Вайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай