Ново! Застраховка срещу екстремни горещини

Застраховка при провалена ваканция заради високите температури

Ново! Застраховка срещу екстремни горещини | StandartNews.com

Американската застрахователна компания Sensible Weather вече предлага полици, които смекчават последиците за пътуващите при екстремни валежи, урагани и бури. Това лято поради високите температири, предизвика сериозни проблеми при дългоочакваните ваканции след пандемията, пише The Independent.

"Скоро ще предложим защита на пътуванията в региони с екстремни температури. Установихме, че пътуващите имат различни очаквания за това какво е "прекалено горещо". Докато разпространяваме продукта, ние ще променяме нашето предложение, докато намерим "най-доброто" за даден клиент, място и време на годината.", казва Ник Кавано, главен изпълнителен директор на Sensible Weather и бивш климатолог, пред вестник The Independent.

През последните седмици пътуванията на милиони туристи бяха провалени, след като две големи горещи вълни - "Харон" и "Цербер" - предизвикаха температури до 48 градуса и горски пожари в Гърция, Италия Португалия и Турция.

Експертите предупреждават, че повишаването на температурите в резултат на климатичните промени може да промени значително европейските почивки. Очаква се предлагането на застраховки при екстремни горещини да следва същата линия като покритието за бури на Sensible Weather.

"Често структурираме стъпаловидни покрития за дъжд, които биха могли и трябва да се прилагат и за високите температури. Например при температура 35 градуса или повече, може да се изплатят 50 %, а при температура 40 градуса или повече, е възможно да се изплатят 100 %. Целта е да се изгради покритие, което да увеличава максимално стойността за потребителя, като същевременно поддържа достъпна цена и ни дава възможност да покрием експозицията си на финансов риск."

Саймън Колдър от The Independent заявява, че "може би има пазар за такава застраховка", но има друго решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ваня Стефанова
преди 6 месеца

Днес буквално от всеки зависи много, и на първо място, знанието и информирането на хората за природните процеси, които се случват. Не си струва да чукате на затворената врата на празна стая. По-добре е да почукате там, където са готови да ви чуят. Атмосферни аномалии на съвременността. Северно сияние с червена светлина. Светлинни стълбове с червена светлина. Тайната на океана (по примера на Бермудския триъгълник). Зони на турбуленция. Това и много друго в предаването "Черния знак на Цербера" с участието на Игор Михайлович Данилов на allatra.tv. Източник: https://allatra.tv/bg/video/cherniiat-znak-na-tserbera

Откажи