Ново 20! Мистерията зад двойниците на Путин

Разбра се чрез използване на изкуствен интелект

Ново 20! Мистерията зад двойниците на Путин | StandartNews.com

Японски учени проведоха проучване, от което се разбра, че президентът на Русия Владимир Путин, всъщност има няколко двойници. Те биват използвани за различни събития и мероприятия.

Авторите на изследването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредствам технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с „няколко“ двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Така, например, било установено, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е „отговарял на оригинала“ на 53 процента, пише novini.bg.

Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между „Путин от Кримския мост“ и „Путин от Мариупол“, информира 20minutos.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай