Новина от Белия дом за Байдън и Полша

Пентагонът обяви, че проверява информацията за падналите ракети

Новина от Белия дом за Байдън и Полша | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън е разговарял с полския си колега Анджей Дуда за съобщенията за експлозията в Полша, която се подозира, че е причинена от руски ракети. Държавният глава на САЩ следи отблизо ситуацията в съюзническата страна от НАТО, посочиха от Белия дом, цитирани от Би Би Си.

Пентагонът обяви, че проверява информацията за падналите ракети. "Белият дом не може да потвърди съобщенията и работи в тясно сътрудничество с полското правителство, за да изясни ситуацията", посочи говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън. 

"Съобщенията за руски ракети, които може да са паднали в Полша, в близост до границата с Украйна, будят изключително безпокойство", посочи на брифинг заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател.

Той подчерта, че Вашингтон следи отблизо ситуацията и обмисля евентуалните си следващи действия. По думите на Пател Държавният департамент е в контакт с няколко партньорски държави и във връзка с полското правителство за изясняването на случилото се, съобщава Ройтерс. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай