Нови заплахи! Путин пуска ракетата-чудо

Руският президент обяви кога ще е готова

Нови заплахи! Путин пуска ракетата-чудо | StandartNews.com

Първата ракетна система "Сармат" ще бъде приета на бойно дежурство в края на годината. Това обяви руският президент Владимир Путин пред завършващи военни вузове.

От месеци Кремъл плаши Запада с ракетата-чудо. През май шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заяви пред ученици и студенти, че "Сармат" може да унищожи половината крайбрежие от континента, който Русия сметне за враждебен. А седмица по-рано заплаши, че руските ядрени сили могат да ликвидират НАТО за половин час. Съвсем наскоро пък във връзка с това, че България, Черна гора и Северна Македония не пуснаха руския министър на външните работи да прелети през небето им за Сърбия, Рогозин написа, че "Сармат" няма да иска разрешение за прелитане.

Според Путин руската армия и флот се усъвършенстват във всички сегменти, "няма съмнение, че ще бъдем още по-силни".

"Сега страната преминава през нова серия от изпитания. А всички знаем колко внимателно целият свят и нашата страна се отнасят към случващото се в гражданската сфера. Да, има ограничения, да, те се преодоляват по различни начини, но определено се преодоляват и ще бъдат преодолени", каза Путин.

Руската армия е започнала да получава системи за противовъздушна отбрана С-500, съобщи още Путин. Обсегът на действие на С-500 е 600 км. Твърди се, че е способен да открива и поразява едновременно до 10 балистични свръхзвукови цели, летящи със скорост до 7 км/сек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай