Петък,

Нови неприятности за Навални, какво го чака

От: Агенция Стандарт -
1116
Нови неприятности за Навални, какво го чака
A
A
A

Образувано ново дело за тероризъм срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални. Ако бъде признат за виновен, ще получи още 30 години затвор. Това съобщи самият Навални, който се яви днес пред съд в Москва, предаде БНТ.

46-годишният Навални присъства на заседанието чрез видеовръзка, облечен в черно затворническо яке и изглеждаше изтощен. Московският съд днес разглежда молба на следователите за ограничаване на срока, в който Навални може да се запознае с материалите по делото за екстремизъм. Той вече излежава присъда в наказателна колония със строг режим по обвинения в измама при набиране на средства за предизборна кампания и за обида на съдия.

Днес Навални беше видян за първи път, откакто по-рано този месец негови привърженици съобщиха, че страда от стомашни болки и може това да е признак за бавно и постепенно отравяне. Навални се усмихваше в съда и се шегуваше с репортери, преди да бъде изключен звукът от видеовръзката.

"Искам само да кажа, че малко съм самотен в изолатора. И е поразително да видя толкова много хора. Единствените хора, с които съм в контакт са тези, които ми носят храна и, разбира се, мой любимец е надзирателят, който стои до мен сега и ме снима", заяви Алексей Навални.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com