Нова версия за Пригожин. Къде е сега?

Има признаци, че той е все още на свобода

Нова версия за Пригожин. Къде е сега? | StandartNews.com

Дни след като оглави бунт, който според Владимир Путин е толкова опасен, че би могъл да предизвика гражданска война, има признаци, че Евгений Пригожин не само е все още на свобода, но дори е възможно да се е върнал в Русия.

От понеделник следобед не се е чувало нищо за него след публикувания от него аудиозапис.

Във вторник президентът на Беларус Александър Лукашенко потвърди, че ръководителят на групата "Вагнер" е в страната. Но същата вечер самолет, свързан с Евгений Пригожин, отново е излетял от района на Минск и е отлетял към Русия, твърди ВВС, информира "Вести".

Данните от проследяването показват, че самолетът първо се е насочил към Москва, а след това към родния град на Пригожин - Санкт Петербург. Самолетът се е приземил в ранните часове на сряда сутринта.

Към момента не е ясно дали лидерът на "Вагнер" е бил на борда, но от ВВС смятат, че това е бизнес самолетът, с който той е летял до Беларус вчера. Втори самолет, чието движение през последните дни съвпадна с това на първия, е излетял директно от Минск за Санкт Петербург по същото време.

Лукашенко, който подробно описа собствените си усилия да посредничи по време на бунта и да накара Пригожин да отзове войските си, заяви, че бойците от групата "Вагнер" са добре дошли в Беларус. Той заяви, че те могат да "опънат палатките си" в една изоставена военна база, но няма данни дали някой от тях вече е пристигнал или какво ще прави там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай