Вторник,

Нов мощен трус! Очевидци ужасени, чуват как рухват сгради

От: Стандарт -
3050
Нов мощен трус! Очевидци ужасени, чуват как рухват сгради
A
A
A

Земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер удари граничния регион между Турция и Сирия в понеделник, съобщи Европейският сеизмологичен център, цитиран от Ройтерс.

Епицентърът е в провинцията Хатай - една от най-тежко засегнатите при предишните трусове. Свидетели разказват, че чуват рухването на сгради.

Според Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (AFAD) на Турция трусът е бил с магнитуд 6,4 по Рихтер в 20.04 ч. местно време.

По данни на местни медии, три минути по-късно е регистриран трус нов трус с магнитуд 5,8 в град Самандаг. Дълбочината на вторичния трус е регистриран на 7 километра под земната кора.

Съобщава се, че някои сгради в града са се срутили.

Земетресението е усетено в Кипър и Сирия.

Репортерът Бусе Девирен, който усети земетресението и предаде тези моменти в предаване на живо по CNN Türk, каза, че печките в палатките са паднали по време на земетресението. "Хората дори излязоха от палатките си. Те се страхуваха от падащи дървета", каза Девирен.

„Земята се изплъзна изпод краката ни. Бяхме вътре в палатковия град. Разтърсихме се невероятно. Хората бяха запалили печки на много места. Децата бяха много уплашени. Беше невероятно голямо земетресение. Не беше земетресение като вторичен трус", предаде репортерът, съобщава Блиц.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com