Нов хибрид на смартфон и умен часовник с гъвкав дисплей

Nubia Alpha демонстриран на изложение в Барселона

Нов хибрид на смартфон и умен часовник с гъвкав дисплей | StandartNews.com

Нов хибрид на смартфон и умен часовник с гъвкав дисплей

Устройството, наречено Alpha, е било продемонстрирано на изложението MWC в Барселона. Nubia Alpha представлява сравнително масивно устройство с гъвкав дисплей, закрепено към гривна. Диагоналът по вертикала на OLED екрана е 4 дюйма и работи на база на процесора Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Обемът на оперативната памет на Nubia Alpha съставлява 1 ГБ, а на вградения – 8 ГБ.

Вградената батерия на ръчния смартфон е със скромния капацитет от 500 мАч, но в компанията твърдят, че това е достатъчно за 1-2 дни използване без зареждане. Също така Nubia Alpha има вградена камера с разрешени 5 Мп.

Що се отнася до функциите на устройството, работещо под управлението на фирмената ОС компания, то Nubia Alpla има същите възможности, както и обикновените смарт часовници, измерващи мониторинга на съня, пулса и крачките на човек. Освен това джаджата поддържа управлението с помощта на гласови команди и жестове. Относително пълноценна замяна на смартфона може да стане версията Nubia Alpha с виртуална SIM карта eSIM. Такивя устройства позволяват на собствениците си да звънят и пращат SMS съобщения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай