Нидерландия шокира света! Решението

Какво обяви военният министър на страната

Нидерландия шокира света! Решението | StandartNews.com

В интервю за вестник De Telegraaf главнокомандващият армията на Нидерландия генерал-лейтенант Мартин Вайнен призова страната и обществото да се подготвят за война с Руската федерация.

По думите му Хага трябва да последва примера на Швеция, Финландия и балтийските страни, тъй като те граничат с или са близо до Руската федерация и поради тази причина са по-добре подготвени за избухването на война.

"Нидерландия трябва да разбере, че цялото общество трябва да бъде подготвено за възможността нещо да се обърка. Не трябва да мислим, че нашата безопасност е гарантирана само защото сме на 1500 километра“, отбеляза Вайнен, добавяйки, че цивилното население трябва да има провизии храна и питейна вода в случай на спешност.

Генералът също подчерта, че Русия продължава да става все по-силна, така е мощната армия е необходима като възпиращ фактор срещу евентуална агресия на Москва. "Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия“, заяви той, подчертавайки колко е важно страната да се справи с недостига на военен персонал.

Вайнен посочи също, че има големи очаквания от инициативата за едногодишна доброволческа служба за младежи, която бе въведена по модел на програма в Швеция.

Генералът изрази надежди, че тя ще привлича 2000-3000 млади хора всяка година, една трета от които вероятно ще изберат кариера в армията, а една трета ще станат резервисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
123
преди 3 месеца

Що за шизоиди са тези от извратения ЕС, кой, какво им казал или заплашил, че ще се готвят за война, явно си просят белята, жалка и плачевна картинка .....

Откажи
Магелан
преди 3 месеца

Много точен коментар и преценка на Генерала.Лъжливия психопат Путин имаше договор с Украйна.Като основната цел в на договора при разпадане на СССР Украйна връща ядрените оръжия на тяхна територия на Русия .А Русия се задължава да гарантира цялостна на Независима и суверенна Украйна.Той погази този договор и нападна Украйна като излъга цялата световна общественост.Ако Украйна беше си задържала атомните ракети Дребното психясало джудже от Кремъл нямаше да нападне Украйна.

Откажи